Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ηράκλειο
Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κρήτης και βρίσκεται στη μέση περίπου, της βόρειας ακτής του νησιού. Έχει πληθυσμό περί τους 130.000 κατοίκους και κατατάσσεται στην 4η θέση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Κρήτη, το Διεθνές Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», το τρίτο σε αφίξεις, στη χώρα. Το λιμάνι του Ηρακλείου βραβεύτηκε ως το δεύτερο καλύτερο στον κόσμο, με πολλούς προορισμούς καθημερινά και πολλά κρουαζιερόπλοια.
Τα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου κατέχουν τις μισές κλίνες τις Κρήτης, οι περισσότερες παραλίες του στη βόρεια πλευρά είναι οργανωμένες και πολυσύχναστες σε αντίθεση με αυτές τις νότιας πλευράς, στο λιβυκό πέλαγος, που χαρακτηρίζονται για την ηρεμία τους.
Στα 3.000 περίπου χρόνια ζωής του, το Ηράκλειο έχει να επιδείξει μια πολυτάραχη ιστορία. Ένας θαυμαστός πολιτισμός άνθισε εδώ, στην αρχαιότητα, ο Μινωϊκός πολιτισμός, με πρωτεύουσα την Κνωσό. Ο πρώτος οικισμός με το όνομα Ηράκλειο ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα π.Χ.. Γνώρισε σεισμούς και καταστροφές αλλά κατά τους βυζαντινούς χρόνους άνθισε και πάλι. Γνώρισε Άραβες κατακτητές και κουρσάρους, Ενετούς και Τούρκους δυνάστες αλλά αντιστάθηκε σθεναρά και μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες ελευθερώθηκε για να ανθίσει ξανά και να αναδείξει σπουδαίους ανθρώπους των γραμμάτων όπως ο Νίκος Καζαντζάκης κι ο Βιτσέντσος Κορνάρος, της τέχνης και του πολιτισμού, της πολιτικής και του εμπορίου.
Τα σημάδια όλων αυτών των εποχών και των επιρροών αποτυπώνονται στα αξιοθέατα που μπορεί ο κάθε επισκέπτης του να θαυμάσει, σε πλατείες, δρόμους και μουσεία, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:
• Ο Κούλες, το ενετικό φρούριο στην είσοδο του λιμανιού, το σύμβολο της πόλης του Ηρακλείου
• Το παλιό ενετικό λιμάνι και το νέο λιμάνι στο Ηράκλειο
• Πλατεία Ελευθερίας Η μεγάλη πλατεία του Ηρακλείου με την Πύλη του Αγίου Γεωργίου, τη Νομαρχία και το Αρχαιολογικό Μουσείο
• Πλατεία των Λιονταριών ή Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου βρίσκεται η κρήνη Μοροζίνι, το περίφημο συντριβάνι με τα λιοντάρια
• Η κρήνη Μπέμπο, μια θαυμάσια ενετική κρήνη δίπλα σε ένα τούρκικο μνημείο στην Πλατεία Κορνάρου
• Πλατεία Κορνάρου, με τα αγάλματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας από το ομώνυμο έργο του μεγάλου κρητικού ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου.
• Ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη στο προμαχώνα Μαρτινέγκο
• Η ενετική Λότζια, το σημερινό Δημαρχείο
• Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου
• Ο Αγιος Μηνάς Ο καθεδρικός ναός και ο προστάτης άγιος του Ηρακλείου
• Ο ναός Πέτρου και Παύλου Δομηνικανών
• Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η δημοτική Πινακοθήκη του Ηρακλείου
• Η ενετική Λότζια, το κομψότερο ενετικό μνημείο στην Κρήτη
• Ο ναός του Αγίου Τίτου
• Η οδός 25ης Αυγούστου, η "οδός Πλάνης", ο ομορφότερος πεζόδρομος στο Ηράκλειο με πολλά διατηρημένα νεοκλασικά κτίρια
• Η αγορά στην οδό 1866
• Η οδός Δαιδάλου Ο εμπορικός πεζόδρομος στην καρδιά του Ηρακλείου
• Η οδός Κοραή (πεζόδρομος) τα καφέ του Ηρακλείου, η παραλιακή λεωφόρος με έντονη νυχτερινή ζωή, το Μπεντενάκι, το εμπορικό κέντρο Τάλως, το Παγκρήτιο Ολυμπιακό Στάδιο
Μουσεία
• Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
• Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
• Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
• Μουσείο Μάχης Κρήτης και Εθνικής Αντίστασης
• Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
• Μουσείο Αγίας Αικατερίνης
Εμπορικά Κέντρα, Τράπεζες, πάρκα, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, πολιτιστικοί χώροι, θέατρα και κινηματογράφοι, συμπληρώνουν τη φυσιογνωμία μιας αστικής μεγαλούπολης που εξυπηρετεί κάθε απαίτηση και σφύζει από ζωή και χάρη.
Κρήτη
Η Κρήτη είναι ένας ξεχωριστός και μοναδικός τόπος. Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κορσική και την Κύπρο. Απέχει μόλις 300 χιλιόμετρα από την Αφρική και το συνολικό μήκος των ακτών της φτάνει τα 1046 χλμ. Στα βόρεια βρέχεται από το Κρητικό Πέλαγος, στα νότια από το Λιβυκό, στα ανατολικά από το Καρπάθιο και στα δυτικά από το Μυρτώο. Οι κυριότερες πόλεις της είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιεράπετρα και η Σητεία. Λόγο της γεωγραφικής θέσης της, η Κρήτη αποτελούσε πάντοτε το σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής οι επιρροές που δέχτηκε αναδεικνύονται στους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στην κουλτούρα των κατοίκων της.
Αυτό που κάνει την Κρήτη να ξεχωρίζει είναι ο μοναδικός συνδυασμός φυσικού πλούτου, ιστορίας, πολιτισμού και παράδοσης. Από τα επιβλητικά ανάκτορα στην Κνωσό και τη Φαιστό έως τις απόκρημνες χαράδρες και την άγρια ομορφιά στο φαράγγι της Σαμαριάς και από τις ήσυχες και ερημικές παραλίες του Λιβυκού πελάγους έως τις πολύβουες και πολυσύχναστες παραλίες στα βόρεια παράλια του νησιού, η Κρήτη προκαλεί τον επισκέπτη της να την εξερευνήσει. Οι αντιθέσεις είναι ο κανόνας σε αυτό το νησί, τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους της. Περήφανοι, ασυμβίβαστοι αλλά ζεστοί, φιλικοί και πολύ φιλόξενοι. Η Κρητική φιλοξενία είναι ξακουστή σε όλο το κόσμο και μόνο από κοντά μπορεί κανείς να βιώσει αυτό το συναίσθημα.
Στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα από 3.000 σπήλαια και αρκετά από αυτά είναι επισκέψιμα. Επίσης, υπάρχουν σπουδαία ομορφιάς φαράγγια με το φαράγγι της Σαμαριάς να κατέχει εξέχουσα θέση αφού είναι το μεγαλύτερο σε μήκος φαράγγι στην Ευρώπη.
Τα μοναστήρια της Κρήτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του νησιού καθώς έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές του έθνους.
Το νησί διαθέτει τις πλέον σύγχρονες τουριστικές υποδομές, χιλιάδες καταλύματα κάθε είδους, εστιατόρια, bar κ.ά. στους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που έρχονται να ζήσουν το όνειρο.
Οι συγκοινωνίες στο νησί είναι πολλές και τακτικές.
Η πρόσβαση από τη θάλασσα εξυπηρετείται με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια ενώ υπάρχουν οργανωμένες μαρίνες για ιδιωτικά σκάφη και λιμάνια που εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια.
Δυο σύγχρονοι αερολιμένες στο νησί, στο Ηράκλειο και στα Χανιά, εξυπηρετούν τακτικά δρομολόγια και πτήσεις τσάρτερ.
Σε όλο το νησί η διασκέδαση κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως γνωστό για την έντονη νυχτερινή του ζωή, σε νυχτερινά κέντρα, bar, club, pab και disco.
Η γαστρονομία αποτελεί έναν ακόμα σημαντικότατο πόλο έλξης στο νησί. Τοπικά προϊόντα όπως λάδι, ελιές, κρασί, τσικουδιά, πίτες, λαχανικά και φρούτα έχουν την τιμητική τους στις ταβέρνες του νησιού ενώ αμέτρητες γευστικές επιλογές προσφέρονται σε εστιατόρια με μεσογειακή και διεθνή κουζίνα.
Θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφοι, συναυλίες φεστιβάλ και παραδοσιακά πανηγύρια προσελκύουν χιλιάδες κόσμου, τα καλοκαίρια. Τα τουριστικά γραφεία του νησιού διοργανώνουν καθημερινά εκδρομές σε όλο το νησί.
Για τους φίλους των σπορ ο τόπος προσφέρει πλήθος υποδομών, εγκαταστάσεων και εξοπλισμών για κάθε είδους σπορ, ατομικά ή ομαδικά, (θαλάσσια σπορ, ιππασία, surfing, κατάδυση, κ.ά.).
Κνωσός
Πολύ κοντά στο Ηράκλειο, βρίσκεται η αρχαία Κνωσός. Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσσού.
Κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή (7000-3000 π.Χ.) Το 1700 π.Χ. περίπου μεγάλος σεισμός κατέστρεψε το πρώτο βασιλικό ανάκτορο, το οποίο ξανακτίστηκε αλλά καταστράφηκε οριστικά περί το 1350 π.Χ. από μεγάλη πυρκαγιά. Μετά από ανασκαφές ήρθε στο φως και σήμερα είναι επισκέψιμο, με κομμάτια του να βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση. Ήταν πολυώροφο και κάλυπτε έκταση 20.000 τ.μ. Πινακίδες της Γραμμικής Β γραφής, άγνωστης έως τώρα, εντυπωσιακές τοιχογραφίες με έντονα χρώματα και πρωτότυπα σχέδια σε διαδρόμους και δωμάτια, χρωματιστά κονιάματα, πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις (φωταγωγοί, πολύθυρα, σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο), κάνουν το ανάκτορο αυτό, ένα παγκόσμιο θαύμα.
Αυλές, ιερές πτέρυγες, θησαυροφυλάκια, υπόστυλες κρύπτες, αλαβάστρινος θρόνος, μέγαρα, κλιμακοστάσια, υπερυψωμένες στοές, λιθόστρωτοι δρόμοι, θέατρο και νεκροταφεία, απλώνονται κάτω από τον καυτό ήλιο της Κρήτης, χιλιάδες χρόνια τώρα, προκαλώντας στους σύγχρονους επισκέπτες τους, έκπληξη και δέος για τα επιτεύγματα των προγόνων μας.
Φαιστός
Η Φαιστός δεσπόζει στην εύφορη κοιλάδα της Κάτω Μεσαράς, που περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βουνά όπως ο Ψηλορείτης. Στα νότια εκτείνεται το Λιβυκό πέλαγος. Το ήπιο και ζεστό κλίμα της περιοχής επέδρασε στην ανάπτυξη της Φαιστού, η οποία αποτελούσε το δεύτερο σημαντικότερο κέντρο του μινωικού πολιτισμού μετά την Κνωσό και τη σπουδαιότερη σε πλούτο και δύναμη πόλη της νότιας Κρήτης. Κατά τη μυθολογία στη Φαιστό βασίλεψε η δυναστεία του Ραδάμανθυ, γιου του Δία και αδελφού του Μίνωα. Άκμασε από τα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. έφτασε να ελέγχει τον πλούσιο κάμπο της Μεσαράς και την έξοδο προς τη θάλασσα και τα λιμάνια της Αφρικής. Έγινε πλούσια, δυνατή, πολυάνθρωπη και ανεξάρτητη πόλη και οι βασιλιάδες της ίδρυσαν μεγάλα ανάκτορα. Το πρώτο χτίστηκε στα 1900 π.Χ. περίπου, καταστράφηκε από σεισμό και στη θέση του οικοδομήθηκε νέο, επιβλητικότερο, στο οποίο ανήκουν και τα περισσότερα λείψανα, σήμερα. Τόσο τα ερείπια της αρχαία πόλης όσο και κάποιοι χώροι του ανακτόρου είναι επισκέψιμοι.
Παραλίες Ηρακλείου
1 Η Αμμουδάρα 5 χλμ δυτικά του Ηρακλείου είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες ξαπλώστρες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Ιδανική για τους φαν του windsurfing διαθέτει πολλά καταλύματα, εστιατόρια και ταβέρνες.
2 Η Χερσόνησος 27 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στη νεολαία τουριστικά θέρετρα, με σύγχρονες τουριστικές υποδομές, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και πλούσια νυχτερινή ζωή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φυσικό λιμανάκι της περιοχής ήταν και το λιμάνι της αρχαίας πόλης Λύττος. Στην Χερσόνησο μπορείτε να βρείτε παραλίες για ένα ήρεμο μπάνιο αλλά και πολύβουες πλαζ με πολύ κόσμο, μουσική και θαλάσσια παιχνίδια!
3 Τα Λιμανάκια. Μικρές, πανέμορφες αμμώδεις παραλίες κοντά στη Χερσόνησο με βότσαλα και βραχώδη βυθό, ιδανικές για ψαροντούφεκο. Υπάρχει και παραλία Γυμνιστών.
4 Η Σταλίδα είναι μια αμμουδερή παραλία με ρηχά νερά, και καλή τουριστική υποδομή. Όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι, δημιουργούνται γιγαντιαία κύματα.
5 Τα Μάταλα στη νότια Κρήτη, 70 χλμ από το Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα μικρό, ψαράδικο χωριό με ξακουστή, πανέμορφη, αμμώδη παραλία, καθαρά, καταγάλανα νερά και μικρά σπήλαια λαξευμένα στους βράχους, τοπίο μοναδικό. Με αξιόλογη τουριστική υποδομή προσελκύει πολύ κόσμο λόγω του τοπίου και της ιστορίας του ως κέντρο των «χίπις» και αγαπημένη παραλία διάσημων rock τραγουδιστών της δεκαετίας του '70, όπως ο Bob Dylan, η Janis Joplin και ο Cat Stevens.
6 Η Αγία Πελαγία 24 χλμ από το Ηράκλειο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς χάρη στην καθαρή θάλασσα, την απάνεμη παραλία, και τις σύγχρονες υποδομές της.
7 Η παραλία των Μαλίων βρίσκεται 37 χλμ ανατολικά από το Ηράκλειο και είναι μια από τις πιο γνωστές και δημοφιλής παραλίες του Ηρακλείου. Αμμώδης, καθαρή και καλά οργανωμένη. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε θαλάσσια σπορ και να απολαύσετε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.
8 Το Φόδελε, γενέτειρα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, όμορφο παραδοσιακό χωριό 30 χλμ δυτικά του Ηρακλείου, με δέντρα, ποτάμι και πράσινο, διαθέτει παραλία γεμάτη αντιθέσεις. Υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παραδοσιακά ταβερνάκια, καφενεία, μικρά βυζαντινά εκκλησάκια.
9 Η παραλία του Λέντα με πεντακάθαρα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άφθονη σκιά.
10 Η παραλία του Τσούτσουρα στα νότια του Νομού με αρχαία ευρήματα, άμμο, καθαρά νερά, δέντρα, παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία.
11 Η υπέροχη παραλία στις Τρεις Εκκλησιές είναι μια από τις πιο καθαρές παραλίες στα νότια, προορισμός για λάτρεις της ηρεμίας.
12 Οι Καλοί Λιμένες στα νότια είναι ένα μικρό, παραδοσιακό χωριουδάκι με μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης με απάνεμη, βοτσαλωτή ακτή και νερά καταγάλανα και καθαρά.
Η παραλία Κομμός κοντά στα Μάταλα ήταν κάποτε το λιμάνι της Φαιστού (2000 π.Χ.) Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία με ένα ιδιαίτερο γκρι χρώμα στην άμμο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σε μήκος και καθαρότερες παραλίες στην Κρήτη κι εκεί θα συναντήσετε και τις φωλιές από το προστατευόμενο είδος χελώνας Καρέτα - Καρέτα. Εδώ υπάρχει πλαζ γυμνιστών πίσω από τα αλμυρίκια και τους αμμόλοφους.
Στα νότια παράλια υπάρχουν ακόμα πλήθος υπέροχων παραλιών με αξεπέραστη φυσική ομορφιά, δίπλα σε φαράγγια ή σε φοινικόδασος, με λευκά ή μαύρα βότσαλα τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε, μακριά από το πολύβουο πλήθος: το Βαθύ, ο Κουδουμάς, η Σταλίδα, ο Άγιος Νικήτας, Μαριδάκι, Μαύρη παραλία, Άσπρη παραλία, του Βουιδομάτη, το
Δυτικό ή Δισκός, η Τρυπητή, ο Τράφουλας, ο Ληστής, ο Κερατόκαμπος, το Καλαμάκι κ.ά.